Lüleburgaz TEK Güzel Sanatlar Lisesi Tarafından HazırlananÇemberimde Gül Oya Sergisi 17 Ekim 2016 Pazartesi Günü Açıldı
Ulusal bir kültür projesi olan ve sevgiyi, dostluğu, kardeşliği baz alan “Çemberimde Gül Oya” isimli sergi 17 Ekim 2016 Pazartesi günü İlimiz Lüleburgaz İlçesinde açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen "e-Twinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla hazırlanan Ulusal bir kültür projesi olan ve sevgiyi, dostluğu, kardeşliği baz alan “Çemberimde Gül Oya” isimli sergi 17 Ekim 2016 Pazartesi günü Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa KAYA, İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat AŞIM, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim ÇETİN ,Okul Müdürü Sedat ÇOLAK,Proje Sorumlusu Suzan YURDAKUL, İl e-Twinning proje koordinatörümüz Fırat Yağdıran ve okul yöneticilerinin katılımıyla Lüleburgaz Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.
81 ilimizden 81 eğitimcinin bir araya gelerek hazırladıkları, milli birlik ve beraberlik içinde milli kültür temalı " Çemberimde Gül Oya Projesi" sergileri, 29 Şubat 2016 da İzmir’den başlamıştır. Aydın, Burdur, Isparta, Sakarya, Amasya, Çorum, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Malatya, Adıyaman, Osmaniye, Batman, Hakkâri, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Eskişehir, Bursa ve İstanbul´da sergiler yapılmıştır. Proje takvimi doğrultusunda 34. sergi İlimiz adına Lüleburgaz İlçemizde gerçekleşmektedir. 81 İl tamamlanana kadar sergiler devam edecektir.
Bu proje, türkülerden manilere, yöresel yemeklerden tarihi eserlere, kına gecelerinden düğünlere, yöresel halı ve kilim dokumalarından yerel kıyafetlere kadar her türlü kültürel öğeyi mercek altına alarak geniş bir saha çalışması ortaya koymayı hedeflemektedir. Sergide 81 ilimizden gelen yöresel yemek tarifleri, maniler, türküler ve yöresel çemberler, kültür köşemizde kaybolmaya yüz tutmuş yüzlerce yıllık el işleri, dokuma kilimler, yöresel kıyafetler, çemberler, mutfak eşyaları, takılar, cam işleri ve ahşap eşyalar sergilenmektedir. Ayrıca yöresel yemek standımızda yöremize özgü yemeklerin sunumu gerçekleştirilecektir.
Kültürler arası kaynaşmayı baz alan ve her bir ilimizin ülkemizin mozaik taşı olarak düşünüldüğü, Lüleburgaz TEK Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Sedat ÇOLAK, Proje Sorumlusu Suzan YURDAKUL,İl e-Twinning proje koordinatörümüz Fırat Yağdıran sorumluluğunda hazırlanan “Çemberimde Gül Oya” sergisi, 17-18 Ekim tarihlerinde Lüleburgaz Gençlik Merkezi’nde açık kalacaktır.
Serginin hazırlanmasında katkısı olan ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.