İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat AŞIMın Ortak Sınavlarla İlgili Mesajı

Millî Eğitim Bakanlığımız Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 23-24 Kasım 2016 (Çarşamba-Perşembe) tarihlerinde ülke genelinde yapılacak olan 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı 8. Sınıflar için 1. Dönem Ortak Sınavları İlimizde 69 okulda 333 salonda 3715 öğrencimizin katılımı ile gerçekleştirilecektir.Ortak sınavlar saat 09:00, 10:10 ve 11:20 de başlamak üzere iki oturum halinde yapılacaktır.
Sevgili öğrenciler,
Sınavlar önemlidir; ama hiçbir zaman başarının tek göstergesi olmamıştır. Önemli olan yaşamda ne istediğinizi bilmek ve o yolda yürümektir. Sizlerden beklentimiz, ülkemiz için iyi yetişmiş, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan bir birey olmanız; kendinize, bilginize ve yeteneklerinize her zaman güvenmenizdir. Sadece sınavlarda değil, yaşamımızın her döneminde başarı göstermeniz en önemli dileğimizdir
Bizim için çok değerlisiniz. Sizlerin güzel ahlaklı, araştıran, sorgulayan, millî ve manevi değerlerimize sahip çıkan gençler olarak yetişmeniz, övünç kaynağımız olacaktır. Aylardır sürdürmüş olduğunuz çalışmalarınızın ve emeklerinizin karşılığını almanız dileklerimle ortak sınavlarda hepinize üstün başarılar diliyorum.
Kıymetli Veliler,
Bu sınavlar hayatta elde edilecek başarılar için tek belirleyici unsur değildir. Her anne-baba çocuğunun çok iyi bir eğitim almasını, vatanına milletine faydalı bir insan olarak yetişmesini arzu eder. Anne baba olarak evlatlarımızı cesaretlendirecek, onları motive edecek, endişelerini giderecek yönde adım atmanız, çocuklarımızın her zaman yanında olduğunuzu onlara hissettirmeniz, onların kendilerine olan güvenlerini arttırmakla birlikte başarılarını da arttıracaktır.
Değerli meslektaşlarım,
Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde gösterdiğiniz özverili çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum; verdiğiniz emeklerin karşılığını alacağınıza gönülden inanıyorum. Bu sınavı sorunsuz bir şekilde uygulayarak, öğrencilerimizin güven ve huzur içerisinde sınavı bitirmeleri için üzerinize düşen görevleri hakkıyla yerine getireceğiniz arzusu ile sizlere görevlerinizde başarılar diliyorum.
Murat AŞIM
İl Milli Eğitim Müdürü
ORTAK SINAVLAR BİRİNCİ GÜN OTURUMU |
|||
DERS ADI |
BAŞLAMA SAATİ |
SORU SAYISI |
SÜRESİ |
Türkçe |
09.00 |
20 |
40 DAKİKA |
Matematik |
10.10 |
20 |
40 DAKİKA |
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi |
11.20 |
20 |
40 DAKİKA |
ORTAK SINAVLAR İKİNCİ GÜN OTURUMU |
|||
DERS ADI |
BAŞLAMA SAATİ |
SORU SAYISI |
SÜRESİ |
Fen Bilimleri |
09.00 |
20 |
40 DAKİKA |
T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük |
10.10 |
20 |
40 DAKİKA |
Yabancı Dil |
11.20 |
20 |
40 DAKİKA |