KIRKLARELİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

2023-2024 eğitim öğretim yılında emniyet/asayişin temini/muhafazası ve trafik güvenliğine ilişkin alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi/alınacak ilave tedbirlerin planlanması ve yapılacak etkin denetimlerle söz konusu tedbirlere uyulması amacıyla Valimiz Birol EKİCİ başkanlığında İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü, okul yöneticileri, okul aile birliği başkanları, yerel yönetimler, muhtarlar, uyuşturucu ile mücadele konusunda uzman personel ile eğitim öğretim konusunda uygun görülen diğer paydaşların katılımıyla okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele ve diğer hususlar ile okul servis araçlarının çalışmaları ve karşılaşılabilecek sorunların çözümüne yönelik eğitim öğretim dönemi öncesinde trafik/asayiş tedbirlerinin planlanması için toplantı yapıldı. Toplantıda;

İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar ÖZEFSUN; 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi ve trafik güvenliğinin artırılmasının öneminden bahsetti.

Bizlere emanet edilen 256 okul, 3900 öğretmen ve yaklaşık 53.000 öğrencinin güvenliğinin sağlanması konusunun ne kadar önemli olduğunu belirtti. Güvenli eğitim öğretim ortamının sağlanması için ilgili tüm birimlerle koordineli çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

İl Emniyet Çocuk Şube Müdür Vekili; Okul servislerinin sürekli denetlenmesi ile okul çevreleri ve genel kaza oranlarının çok düştüğünün görüldüğünü söyledi. Bu konuda denetim ve eğitimlerin artarak devam edeceğini belirtti.  Kamuoyunun farkındalığını arttırmak için yayalar için 5 adımda trafik kampanyasının okul çevrelerinde devam edilmesinin önemini belirtti. Öğrencilere yönelik çocuk trafik parkı eğitimlerinin tüm il kapsamındaki öğrencilerin yararlanacağı şekilde planlanarak yıl boyunca devam edeceğini söyledi. 

Tüm okullarda kamera sistemi ve kayıt özelliği olmasının öneminden bahsetti ve okul güvenlik kamera kayıtlarının periyodik olarak denetimlerinin yapıldığını belirtti. Güvenli eğitim öğretim ortamının sağlanması için gerekli çalışmaların titizlikle sürdürüleceğini belirtti.

Valimiz Sayın Birol EKİCİ; Öğrenciler için güvenli bir eğitim ortamı sağlamanın yanında onlara zarar verebilecek kişi yada olayları da uzak tutmanın öneminden bahsetti. Öğrenciler arası akran zorbalığının azaltılması için çalışmalar yapılması ve okuldaki kameraların tamamının çalışması gerektiği ve kamera çalışmıyor gibi bir mazeretin kabul edilmeyeceğini söyledi. Alkol ve tütün satışının engellemesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Okullara görev bölgesindeki polis veya jandarma kolluk görevlilerinin haftada bir kere mutlaka uğraması gerekliliğini belirtti.

Sorunları dinlemek üzere sözü okul müdürlerine verdi. Okul müdürlerinin belirttiği sorunları çözmek üzere ilgili birimlere talimat verdi. Yapılan örnek çalışmaların artırılarak devam etmesi, koordinasyonun devam ettirilmesini söyleyerek toplantıyı bitirmişlerdir.

08-09-2023

KOCAHIDIR MAHALLESİ PAŞA ÇEŞME CAD. BLOK NO 6 İÇ KAPI NO1 - 288 214 10 74 288 214 20 21

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.