KIRKLARELİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM DÖNEMİ YILSONU MESAJI

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM DÖNEMİ YILSONU MESAJI

              Değerli meslektaşlarım, kıymetli veliler ve sevgili öğrenciler,
              Başarılı bir Eğitim-Öğretim yılını daha huzur ve güven içerisinde sona erdirmenin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz.

              Sevgili Öğrenciler;          

              Bir yıllık emeğinizin karşılığını alacağınız bu günde, sizlerin başarıları geleceğimiz için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Sizden, her günü fırsat bilerek verimli, güzel bir tatil dönemi geçirmenizi, dinlenerek, kitap okuyarak, seyahat ederek, yeni yerler, yeni insanlar tanıyarak, eğlenerek; kısaca kendinizi yenileyerek yeni eğitim-öğretim yılına enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz.

              Başarılı olanlarınızı gönülden kutluyorum. Bazılarınızın karnesinde sizi üzen notlar olabilir. Ama bunları düzenli, planlı çalışmayla telafi edeceğinize inanıyorum.

              Değerli yönetici ve öğretmenlerimiz;

              Sizler öğrencilerimizin aklına, kalbine, ruhuna yöneldiniz; geleceğimizi kuracak çocuklarımızla, gençlerimizle ilgilenmekten yorulmadınız. Onların içlerindeki güzelliği ortaya çıkarmak için elinizden geleni yaptınız. İçinde yaşadıkları modern dünya hakkında bilgilendirmeye çalıştınız.Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün dediği gibi : “Öğretmenler! Gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır.” Bu duyguyla hareket edeceğinize inancım tamdır. Fedakârca çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

              Kıymetli Veliler;

              Bilindiği gibi okul başarısı, öğrencinin zihinsel kapasitesi, öğrenme becerisi, anne ve babanın beklenti ve tutumları ile yakından ilgilidir. Bu nedenle, eğitim öğretim faaliyetlerinde anne-babanın öğrenciyi yakından takip etmesi, ilgilenmesi, öğretmenleri ile sürekli diyalog halinde olması büyük önem taşımaktadır.

              Çocuklarımızın başarılarına olduğu kadar eksik kaldıkları konularda da; bir o kadar sahip çıkmalıyız. Doğru yönlendirme, sorunların kaynağına ulaşma ve çözüm yollarını araştırma konularında sizlerin gayreti önemlidir. Öğretmenler ile iletişim içerisinde, birlikte hareket ederek öğrencilerimizin eksik kaldıkları alanlarda başarıya ulaşmaları onlara verdiğiniz destek ile mümkün olacaktır.

              Özellikle başarısızlık durumunda ‘’sonuçtan çok, bu sonuca nasıl gelindiğinin’’ değerlendirilmesi önemlidir. Öncelikle öğrencinin yeteneklerine uygun, ulaşılabilir beklentiler geliştirebilmek için her çocuğun bireysel kapasitesi ve içinde bulunduğu yaş döneminin özellikleri göz önüne alınmalıdır.

             Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve eğitimin her kademesindeki tüm personelimize iyi tatiller diliyor, saygı değer velilerimize çocuklarının geleceği için okullarımıza sağladıkları destek ve yardımlar için şükran ve saygılarımı sunuyorum.

                                                                                               

 

                                                                                                                     İbrahim KORKMAZ

                                                                                                         Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü

KOCAHIDIR MAHALLESİ PAŞA ÇEŞME CAD. BLOK NO 6 İÇ KAPI NO1 - 288 214 10 74 288 214 20 21

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.